Over Ons

Welkom op onze website. Even voorstellen, wij zijn Janneke en Marcel. Eind jaren 90 zijn wij voorgoed vertrokken naar La Douce France, om hier een hotel op te managen in de Provence, Alpha Hotel.

Jarenlang gingen we elke vakantie naar slechts 1 land: Frankrijk. Dit is niet altijd zo geweest. Marcel is geboren en getogen francofiel. Dit werd bij hem met de paplepel ingegoten, elke zomer ging hij met zijn ouders naar Frankrijk. Uiteindelijk heeft Marcel Janneke ook aangestoken met het Frankrijk virus. Sindsdien waren we met slechts 1 ding bezig: hoe kunnen we het hele jaar in Frankrijk verblijven in plaats van slechts een vakantie van een paar weken?

Toen we meer dan genoeg geld gespaard hadden en een goede vriend van ons, ons op de hoogte bracht van een uitstekende mogelijkheid om een hotel over te nemen, hebben we direct de kans gegrepen. Dit ging met horten en stoten, vooral in het begin hadden we nogal wat moeite met alle rompslomp. De taal zijn we machtig, dat is het probleem niet, maar alle reglementen navolgen was lastig.

Het kwam allemaal uiteindelijk goed, en ten tijde van het schrijven zijn we al meer dan een decennia woonachtig hier in de Provence. Het bevalt ons nog steeds uitermate goed.

Op deze website willen we graag berichten over de verschillende bestemmingen in de regio en later misschien ook de rest van Frankrijk behandelen.

Janneke & Marcel